Системите за териториална отбрана на Киев трябва да бъдат разгърнати в

...
Системите за териториална отбрана на Киев трябва да бъдат разгърнати в
Коментари Харесай

Кметът на Киев иска разгръщане на системите за териториална отбрана на столицата

Системите за териториална защита на Киев би трябвало да бъдат разгърнати в близко бъдеще. Тази задача е сложена в понеделник от кмета на украинската столица Виталий Кличко по време на среща по сигурността с присъединяване на началниците на общинския отдел за сигурност, столичната бригада за териториална защита, прокуратурата, полицията, службата за сигурност и представители на командването на въоръжените сили на Украйна, оповестява ТАСС.

" Изявленията и заканите на Русия, натрупването на войски на агресор по границите на нашата страна ни насърчават да се подготвим за разнообразни вероятни сценарии на събития. По-специално за най-лошото. Трябва да имаме явен проект за деяние в сериозна обстановка, координацията и дейностите на всички служби и структурни подразделения би трябвало да бъдат отработени ".

Според него " като цяло системата за териториална защита би трябвало да стартира работа в близко бъдеще ". " Командно-щабните учения по териториална защита ще се проведат в Киев през януари. Освен това в този момент има набиране на резервисти за бригади за териториална защита ", сподели кметът.

Кличко напомни, че в Киев повече от 500 сериозни инфраструктурни уреди изискват особено внимание.

При незабавни случаи те ще бъдат взети под защитата на националната полиция, военните и поделенията за териториална защита, сподели кметът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР